Prajitura cu miere (Albinita)

de La Ancuta in Prajituri, 16 Noi 2011 | 45954 vizualizari

 

De multa vreme vreau sa fac aceasta prajitura care imi aminteste de copilarie, dar mi-a fost teama de aceste foi cu miere. Ei bine, nu este nimic de speriat iar rezultatul este delicios :)

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 600 g faina
  • 180 g zahar
  • 4 linguri miere
  • 1 lingura de bicarbonat
  • 80 g unt
  • 1 ou
  • 2-3 linguri de lapte
  • Crema:
  • 250 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • 180 g zahar
  • 1 lingura miere
  • 80 g gris
  • 200 g unt cu 80% grasime
  • In plus mai avem nevoie de :
  • 1/2 borcan de gem mai acrisor (eu am folosit de caise)
  • zahar pudra pentru finisat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu miere (Albinita):

Incepem cu pregatitul foilor:
Untul, mierea si zaharul le punem intr-o cratita pe foc mic pana se dizolva zaharul complet si incepe sa isi schimbe culoarea.

Dam deoparte si lasam sa se racoreasca putin. Adaugam apoi treptat faina amestecata cu bicarbonatul stins in putin otet. Amestecam bine pana se incorporeaza toata faina apoi adaugam si restul de faina si oul.

Framantam bine si adaugam cateva linguri de lapte, pana la omogenizarea aluatului.

Impartim aluatul in 4 parti egale.
Ungem dosul tavii cu unt si intindem prima foaie, direct pe tava. Dam la cuptor la foc potrivit pana se rumeneste usor (aveti grija pentru ca se coace destul de repede).

Procedam la fel si cu urmatoarele foi.

Prima foaie se va intinde usor pentru ca aluatul este inca caldut. Ca sa nu aveti probleme la intins foile, tineti aluatul pe aragaz, la caldura. Astfel se va intinde mult mai usor. Si ca lucrurile sa mearga si mai bine intindeti urmatoarele foi pe tava inca calda.

Dupa ce am copt toate foile ne ocupam de crema. Punem pe foc laptele, zaharul si mierea. Cand incepe sa dea in clocot adaugam grisul in ploaie si amestecam continuu. Fierbem pana se ingroasa.

Dam deoparte si lasam sa se raceasca. Cand a ajuns la temperatura camerei adaugam vanilia si untul.

Mixam apoi la viteza mare pana devine o crema spumoasa.

Pe un platou asezam o foaie apoi jumatate din crema de gris. Urmeaza inca o foaie pe care vom intinde gemul in strat uniform. Acoperim cu cea de-a treia foaie si restul de crema de gris. Deasupra punem ultima foaie.

Presam prajitura cu o greutate (eu am pus un platou cu o alta prajitura :) ) si lasam sa stea la loc racoros cel putin o zi altfel foile nu se vor putea taia.

Inainte de a portiona prajitura se pudreaza cu zahar.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu miere (Albinita)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mușuroi de cârtiță

ieri la 23:40

Creveti cu usturoi reteta rapida si sanatoasa

ieri la 22:46

Reteta delicioasa de Prajitura cu miere si crema de vanilie, gust autentic si textura fina

de Miha 9

ieri la 22:36

Fasole batuta cu ceapa scazuta si usturoi, cea mai buna mancare de post

de laura_n 7

ieri la 17:01

Conopidă cu hummus și avocado, rețeta gustoasă de post

ieri la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu miere